Dr. Isabel Carqueville, kryebashkiake për Kassel

Kandidate e SPD Kassel , për zgjedhjet për kryetar bashkie Kassel më 12 mars 2023.

Guxim për
shtigje të reja

dr Isabel Carqueville (39) është vendosur të bëhet kryebashkiake e parë femër në Kassel.

Për këtë qëllim, ajo po hap terren të ri politik, për shembull në politikën e transportit si një pjesë e rëndësishme e programit të saj 100-ditor për Kassel. Si sindikaliste, arsimtare dhe nënë, ajo lufton çdo ditë për një shoqëri sociale dhe të drejtë për të gjithë njerëzit.

Ajo qëndron për një stil të guximshëm, tërheqës dhe dashamirës të politikës.

Merrni pjesë dhe mbështesni

Ju dëshironi të mbështetni dr.Carqueville në fushatën zgjedhore?

Regjistrohu këtu për #TeamKassel.

By clicking on "Volunteer" you agree to be contacted via email or phone. Our data protection clauses apply.

Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.

Për një politikë të re në Kassel

Zgjidhni shumën tuaj të dëshiruar.

Faturat e donacioneve lëshohen nga SPD Kassel

Programi 100-ditor për Kassel

dr Carqueville dëshiron të anashkalojë bllokimet e trafikut në kantieret e ardhshme të qytetit tonë. Për një bashki që i merr njerëzit me vete kudo që shkojnë, bashkon pozicionet e kundërta dhe jep rezultate.

Paqja e trafikut të Kaselit

dr Isabel Carqueville  në 100 ditët e para të mandatit të saj, dëshiron të iniciojë një qetësi trafiku për Kassel. “Ne kemi një bllokim trafiku në politikën e transportit. Njerëzit janë lodhur nga bashkia duke u zhytur në debate derisa asgjë nuk funksionon më. Kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për qetësi trafiku për Kassel që zgjat më shumë se vetëm një vit. Kush jep rezultate menjëherë pas një debati,” thotë Dr. Isabel Carqueville. Carqueville dëshiron të rikthejë të gjitha palët dhe grupet në tryezën e bisedimeve. Rezultati duhet të jetë një plan trafiku për 5 vitet e ardhshme me projekte, synime dhe afate të detyrueshme.

Siguroni të ardhmen e Kassel documenta

Pasi godina e re e Institutit Dokumenta dështoi për shkak të mosmarrëveshjeve politike, asgjë nuk ndodhi prej vitesh dhe dr Isabel Carqueville  në 100 ditët e para të mandatit të saj, dëshiron të rivitalizojë të gjithë projektin dhe ta nxjerrë në funksion dhe shërbim.

 

“Pas kritikave ndonjëherë themelore të documenta 2022, është jetike për Kasselin, si një vend ndërkombëtar për artin dhe kulturën, të vendosë bazat tani për një të ardhme të sigurt për documenta në Kassel.

Ndërtesa e re e Institutit Dokumenta nuk duhet të jetë më një projekt pëllumbash. Instituti Dokumenta është gurthemeli më i dukshëm për të ardhmen e ekspozitës më të madhe në botë të artit bashkëkohor.

Ka rezultate nga koncepti i pjesëmarrjes për pyetjen e vendndodhjes.

Unë e marr këtë seriozisht. Këtu më në fund duhet të fillojmë me zbatimin dhe të vendosim orare konkrete”, thotë Dr. Isabel Carqueville.

dr Carqueville është e përkushtuar të sigurojë që qyteti i Kassel të ruajë pjesën e tij prej 50 për qind në dokumenta. Ajo refuzon “kurimin e mbikëqyrur” dhe si kryetare bashkie kërkon të garantojë pavarësinë artistike të dokumentës.

 Ajo mbështet qasjen që drejtorët e mëparshëm artistikë ofrojnë komisionin përzgjedhës për drejtorin e ardhshëm artistik.

“Dokumenta absolutisht duhet të ruajë pavarësinë e saj nga biznesi i përditshëm politik,” thotë Dr. Isabel Carqueville.

Kujdesi gjithëditor në shkolla

Arsimi është një nga shtyllat më të rëndësishme: për pjesëmarrje, për punë, për mundësi të barabarta.

Arsimi si prioritet duhet të ngritet në Bashki, prandaj dr. Isabel Carqueville me njohuritë e saj si arsimtare në 100 ditët e para të mandatit të saj do të fillojë me përgatitjet për kujdesin gjithëditor në të gjitha shkollat ​​fillore në Kassel.

“Koha më e mirë për të adresuar mungesën e aftësive në arsim ishte dje. E dyta më e mira është sot. Si kryetare bashkie do të filloj menjëherë të punoj për të drejtën ligjore për përkujdesje gjithëditore në shkollat ​​fillore. Së bashku me ekspertë të tjerë nga sektori i arsimit, ne do të marrim një koncept të zbatueshëm në terren”, thotë kandidatja për kryetare të bashkisë të Kasselit Dr. Isabel Carqueville.

dr Isabel Carqueville dëshiron të trajtojë kujdesin gjithëditor në shkollat ​​fillore si një mundësi dhe jo si detyrë. Si doktoreshë e edukimit, ajo dëshiron të zhvillojë një koncept të provës për të ardhmen për Kassel.

Vlerësimi dhe udhëheqja në Bashki

Koha e politikës Basta ka mbaruar.

Në 100 ditët e para të mandatit të saj, Dr. Isabel Carqueville krijon një kulturë thelbësisht të re pune dhe debati me drejtuesit dhe punonjësit në bashkinë e qytetit.

Kjo përfshin ndarjen e zyrës së kryetarit të bashkisë nga zyra e arkëtarit. “Thesari duhet të mbajë të bashkuara financat e qytetit. Kryetari kujdeset për strategjinë dhe zgjidh problemet me zbatimin e saj.

Unë qëndroj për bashkëpunim konstruktiv në magjistratë me të gjithë drejtuesit e departamenteve”, thotë Dr. Isabel Carqueville.

Përveç kësaj, Dr. Carqueville për të rindërtuar departamentin e marrëdhënieve me publikun gjatë 100 ditëve të para të mandatit të saj. “Punonjësit e qytetit të Kassel-it i ofrojnë qytetit tonë një thesar jashtëzakonisht të vlefshëm të përvojës dhe angazhimit. Unë qëndroj për një ndërveprim vlerësues dhe dëgjues me njëri-tjetrin, në nivelin e syve. Këtu përfshihet edhe një departament profesional i shtypit, të cilin unë do ta rindërtoj dhe i cili monitoron të gjitha aktivitetet në qytetin e Kassel dhe nuk është aty për të zbatuar mendimin e kryetarit të bashkisë”, thotë Dr. Isabel Carqueville.

Politika ekonomike strategjike dhe kombëtare

dr Isabel Carqueville dëshiron të rivitalizojë dhe forcojë bashkëpunimin rajonal për çështjet e transportit dhe ekonomisë në 100 ditët e para të mandatit të saj. Për një politikë ekonomike në Hesen të veriut, në të cilën kompanitë dhe bizneset mund të mbështeten dhe me të cilën mund të planifikojnë me siguri investimet në të ardhmen. Dhe për një politikë transporti rajonal që përdor mundësitë që ofron bileta e re 49 euro, krijon lidhje shtesë dhe në këtë mënyrë promovon transportin publik si një alternativë ndaj përdorimit të makinës. “Politika jonë ekonomike ka nevojë për një fokus të vërtetë rajonal. Kompanitë kanë nevojë për persona kontakti që kanë një sy në të gjithë Hesenin veriorë. Ashtu si menaxhimi rajonal tashmë po zhvillon prioritetet e rritjes rajonale, mbështetja e drejtpërdrejtë e kompanive duhet të mendohet edhe në nivel rajonal. Kjo është arsyeja pse unë dua të lidh Agjencinë e Zhvillimit Ekonomik të Rajonit Kassel, e cila punon për qytetin dhe rrethin e Kassel, më afër me agjencitë e zhvillimit të biznesit të rretheve të tjera – me një pikë kontakti rajonal”, thotë Dr. Isabel Carqueville. “Kassel duhet të veprojë si një partner i barabartë në rajon dhe në këtë mënyrë të ndërtojë ura – për strategji dhe suksese të përbashkëta.”

Dyfishimi i subvencioneve të banesave sociale

Ndërtimi i banesave po ulet në mbarë vendin për shkak të rritjes së kostove të ndërtimit dhe normave të interesit. Në 100 ditët e para të mandatit të saj, Dr Isabel Carqueville dyfishon fondet komunale për banesat sociale. “Fakti që investitorët e mëdhenj dhe të vegjël duhet të tërhiqen është veçanërisht i hidhur për Kassel. Me të gjitha projektet madhore që janë në vazhdim, dhe ato arrijnë në disa mijëra apartamente, lidhet krijimi i banesave sociale në masën 30 për qind.

Nuk dua ta pranoj këtë humbje! Të gjitha banesat e reja nevojiten urgjentisht, por veçanërisht banesat sociale. Prandaj dua të dyfishoj fondet e bashkisë për banesat sociale për të shpëtuar projektet e ndërtimit në vazhdim. Janë para të shpenzuara mirë”, thotë Dr. Isabel Carqueville.

 

Por dr Carqueville dëshiron që ky të shihet vetëm si hapi i parë. Një sinjal për ekonominë për një kthesë në ndërtimin e banesave në Kassel, në mënyrë që investitorët e mëdhenj dhe të vegjël të vazhdojnë të qëndrojnë në Kassel si një vend strehimi. Më pas, me ekspertët më të mirë të kësaj teme, duhet të hulumtohen të gjitha instrumentet ekzistuese të bashkisë për të korrigjuar situatën edhe në fusha të tjera.

Positionen

Die Oberbürgermeisterkandidatin Dr. Isabel Carqueville wird Ihre grundsätzlichen Positionen zu den Themen veröffentlichen, die die Menschen in Kassel interessieren. Transparent soll auf diese Weise sichtbar sein, wofür Dr. Carqueville einsteht.

Brüder-Grimm-Platz

“Wir haben seit Jahren ein Gewinnerkonzept für den Platz. Es gab einen intensiven Beteiligungsprozess. Jetzt muss auch mal Schluss sein mit den Änderungsanträgen. Der Brüder-Grimm-Platz ist ein Zukunftsprojekt und birgt große Chancen zur weiteren Aufwertung der Innenstadt, ja sogar für einen komplett neuen Schwerpunkt Richtung der Museen. Deshalb trete ich dafür ein, dass dieses Projekt nun zügig umgesetzt wird”, sagt Dr. Isabel Carqueville.

Einwohner-Energie-Geld

“Gute Idee, schlecht umgesetzt. Drei Dinge hätte das Rathaus grundsätzlich besser machen müssen: Erstens auf die fachlichen Bedenken von Fachexpert:innen hören. Zweitens eine strategische Öffentlichkeitsarbeit betreiben, denn der Teufel liegt für viele Menschen eben doch im Detail, darüber muss transparent und nicht nur im Nebensatz informiert werden. Aber am wichtigsten ist der dritte Punkt. Sobald der Fehler im Rathaus deutlich wurde, hätte man Nachsteuern müssen. Das ist leider nicht geschehen, sehr zum Schaden von vielen Menschen in Kassel”, sagt Dr. Isabel Carqueville.

Weitere Positionen:

Im Laufe des Wahlkampfs wird Dr. Isabel Carqueville Stück für Stück weitere Positionen hier veröffentlichen, zum Beispiel zu konkreten Fragen der Stadtentwicklung und einzelnen Anliegen aus den Stadtteilen. Sie entwickelt ihre Positionen zusammen mit Fachexpert:innen.

Sie haben einen Wunsch? Schreiben Sie jetzt Dr. Isabel Carqueville, welches Thema sie besonders bewegt: